péntek, 23 február 2018

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

A varázslatos ízű kókuszvirágcukor

 

A kókuszcukor a kókuszpálma virágjának nektárjából készült cukorkülönlegesség. A nádcukor, illetve a gabonákból és egyéb alapanyagokból készült szirupok alternatívája. Íze egyedülállóan karakteres, mégis lágy, enyhén karamellás, meleg hatást kelt. Felhasználható bármilyen hideg vagy főtt, sült étel, illetve italok édesítéséhez. Azokban a készítményekben pedig, ahol eleve egy karamellás íz a jellegadó, mint bizonyos süteményeknél, például a dobos torta, ott garantáltan nagyszerű ízt biztosít.

Kávékhoz, karamellás tejhez, kakaó, vagy karob italhoz is kiválóan harmonizál. A fehér cukor természetes kiváltója lehet. A goffri, palacsinta, müzlik, távol keleti ételek vagy akár egzotikus koktélok, mártások, szószok páratlan édesítője.

Thaiföldi ételkülönlegesség például az sütemény, mely kókuszcukorból, kókusztejből, rizs és liszt felhasználásával készül. Ha édes ételt készítünk vele, akkor ízével biztosítja, hogy akármilyen finom is, amit készítünk, azt még finomabbá varázsolja. Olvadáspontja alacsony, könnyen felhasználható, így a cukrászatban is vonzó összetevő. Míg a mesterséges édesítők, vagy akár a fehér cukor íze üres, puszta édes íz, addig a természetes édesítők egész skálája számos kellemes aromával és illatanyaggal kíséri az édes érzetet. E különleges ízélmény mögött gyakran belső értékeik húzódnak meg. A kókusznektárcukor számos tápanyagot és ásványi anyagot is tartalmaz, mint például a kálium-, magnézium-, cink-vagy vas. Illetve a B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitamin természetes forrása. Aromái pedig a lelket melengetik, ünnepi hangulatot csempésznek ételeinkbe. Míg vannak gyártók, akik a kókuszvirágcukrot például az olcsó és mesterséges maltodextrinnel keverik, a Biorganik kókuszcukor 100%-os tisztaságú, semmilyen egyéb édesítőszerrel nem elegyítik. Alapanyaga kizárólag a kókuszpálma nektárja. Nem keverendő össze a pálmacukorral, mely bizonyos pálmák fájának és nem az értékes virágnak a nedvéből készül. Előállításakor a begyűjtési folyamat során a kókuszpálmán azt a virágbimbót, ami még nem nyílt meg, megmetszik. Ebből folyik az a nektár, amit gyűjtenek. Majd az összegyűlt nektárt alacsony hőmérsékleten sűrítik, megőrizve így az értékes hatóanyagokat. A kókuszpálma virágából nő ki a kókuszdió. Annak minden értékes hatóanyaga és a növekedéséhez szükséges minden energia benne van ebben a nektárban. Ezt kapjuk meg koncentráltan a kókuszvirágcukorban. Olyan ez, mint a gabonák magjának csírája, mely hordozza az egész növény kibontakozásához szükséges értékes anyagokat és erőket.

A kókuszcukor egyike azoknak a természetes édesítőknek, melyek az alacsony glikémiás indexű élelmiszerek közé tartoznak. Itt a határérték az 55-ös GI. A kókusz nektár cukor a Fülöpszigeteki Élelmezés- és Táplálozástudományi Intézet munkatársainak mérése alapján 35-ös GI-szel rendelkezik. Ez külön érdekes, hiszen fruktóz és glükóz mellett magasabb GI-jű szacharózt is tartalmaz, mégis a vércukor szintjének emelkedésében máshogy működik. Ez is bizonyítja, hogy a természet finom ajándékai egyúttal testbarát élelmi anyagok is.

Így a kókuszvirágcukor, lassabb felszívódása és értékes anyagai miatt, alapvető alapanyaga lehet a természetes és egészséges táplálkozásnak. Ugyanezen okból segítség lehet az ingadozó vércukor szinttel rendelkezők, vagy a cukorbetegség kezdeti stádiumában lévők, a II-es típusú cukorbetegséggel (diabetes mellitus) rendelkezők, vagy fogyókúrázók, de édességre vágyók számára is. Gyermekek étrendjébe is kiválóan illeszthető, de tudnunk kell, hogy e természetes és fenséges ízű étek után nem szívesen térnek vissza az amúgy számos betegség alapját képező fehér cukor vagy egyéb mesterséges édesítők élettelen ízéhez.

Dr. Jakab Tibor belgyógyász szakorvos, természetgyógyász véleményét kérdeztük...


- Hippokratész azt írta, hogy a „halál a belekben lakozik”. Első olvasatra meglepő nézet, mert az ember inkább azt gondolná, hogy a szív, a tüdő, vagy éppen az agy betegségei sokkalta veszedelmesebbek, mint a bélműködés zavarai.

 

A máig nagy tiszteletnek örvendő görög orvos azonban mégis elsősorban a belek egészségének fontosságát hangsúlyozta! Gondoljuk át alaposan ezt a véleményt, és rájövünk arra, hogy komoly igazságtartalma lehet. Ha az ember bélműködése ugyanis nem megfelelő, a tápanyagok, vitaminok, nyomelemek nem szívódnak fel, nem kerülnek a szervezetbe, különféle hiányállapotokat okozva.

 

A táplálék a felszívódás lehetőségének hiányában a belekben pangva egyszerűen elrohad, kedvező feltételeket szolgálva a kóros gombák, baktériumok elszaporodásához. Mindezeknek hiánytünetek, kisebb-nagyobb pangások, enyhébb mérgezettségi állapotok, hasi feszülések és görcsök, következményes keringési zavarok, székletzavarok, lesznek a következményei...